Donkai

Donkai er en japansk restaurant, der ligger på Jalan Bukit Bintang, og hvor vi kommer næsten en gang om ugen. Vi kalder den for den japanske burgerrestaurant, selvom den egentlig ikke har så meget med burgere at gøre, når man ser bort fra hakkebøffen. Man kan vælge, om man vil have en, to eller tre bøffer, og vi bestiller altid to bøffer med ost.

De bliver stegt lidt af kokken, hvorefter de steger færdig på en lille plade nede ved bordet. Når de bliver afleveret, er de stadig meget røde indeni, så det er nødvendigt at skære dem ud i mindre stykker for at stege dem færdig. Da man kun får udleveret pinde og en ske, kan det være lidt svært, men efter de første par gange får vi hjælp af kokken, som klipper dem i stykker med en saks. Vi får gulerødder og broccoli, som steger sammen med kødet, og så serveres der ris og misosuppe til samt en æggeblomme, som skal røres ud i risene, eventuelt sammen med lidt soja. Der er ikke det store udvalg af drikkevarer, så vi tager oftest en juice, da den grønne te på dåse smager af absolut ingenting.

Maden smager virkelig godt, man kan få fyldt op af misosuppe, hvis man har brug for det, og så er de rigtig søde, selvom de nu ikke kan meget engelsk. Vi spiser her den sidste aften, og da får vi en lille tangsalat, da de gerne vil vise, at de sætter pris på, at vi kommer så ofte. Vi får desværre ikke fortalt, at det er vores sidste gang.