Café 202
Café 202 er den lille lokale bar henne om hjørnet, hvor vi bliver rigtig glade for at komme. Lokalet er lille, og bortset fra et par pladser i baren er der kun udeservering; her sælges primært fadøl af mærket Cervecería Kross, men der er også et køleskab med specialøl på flaske og dåse. Der er ikke et decideret køkken, men man kan få små pizzaer og quesadillas, og sidstnævnte får vi nogle gange, når vi typisk ikke er alt for sultne og derfor vælger at blive siddende her. Ejeren hedder Fernando, og derudover arbejder hans søn her samt en kvinde, som er meget smilende, men ikke taler engelsk.
Fernando vil rigtig gerne snakke. Han har desværre ikke så stort et ordforråd på engelsk, og vores spanske rækker heller ikke så langt, hvilket er ærgerligt. Vi ville gerne have kunnet snakket mere med ham. Han finder hurtigt ud af, at vi bor lige ved siden af, og hilser altid på os. Vi kommer heller ikke mange gange, før han begynder at tappe to stout, i det øjeblik vi sætter os ned. Vi finder aldrig ud af åbnings- eller lukketiderne, da vi har indtryk af, at han selv bestemmer fra dag til dag. Når han nærmer sig lukketid, tager han borde og stole ind, efterhånden som folk går, men er man stamkunde, kan man godt lokke ham til at sætte et bord ud igen. Det samme gælder, hvis der er fyldt op – så kan han til tider klemme et enkelt bord mere ind. Der er vi heldige nogle gange.
Som tiden går, forsøger vi at snakke mere og mere sammen. På et tidspunkt er han løbet tør for stout på fad, og da han har fået nogle nye stout på flaske hjem, kalder han os ind, da vi går forbi. Han holder en uges ferie, og han viser os billeder fra ferien, mens vi viser ham billeder fra vores ture. Vi kommer med som en story på Instagram, hvor vi sidder med vores stout, og da vi fortæller, at vi skal rejse, forærer han os to små badges med caféens logo.
Det er et rigtig hyggeligt og meget lokalt sted, som vi kommer til at savne.