Valle de Casablanca

Valle de Casablanca

Chile er kendt for sin vinproduktion, og vi booker en tur gennem Viator.com til dalen Valle de Casablanca, som ligger ca. en times køretur fra Santiago. Vi bliver hentet om morgenen af vores guide, og med i minibussen er også tre piger fra Colorado. 

Viñedos VeramonteI Valle de Casablanca ligger vingårdene på stribe, og vejen, vi kører ad, kaldes Ruta del Vino, og det er en strækning på omkring 30 km. Der blev først plantet vinstokke her i midten af 1980'erne, og området blev hurtigt kendt for sine hvidvine, især Sauvignon Blanc og Chardonnay, samt Pinot Noir, som alle er druer, der er gode at dyrke i et lidt køligere klima.

Første besøg er på vingården Viñedos Veramonte, som desværre virker lidt forladt. Vi får at vide, at der før pandemien var ca. 300 gæster hver dag, men i dag er der kun os. Vi får præsenteret to rødvine og to hvidvine, og vores guide oversætter til engelsk, da de ikke har haft mulighed for at finde en engelsktalende guide på stedet til os i dag. Vinene er nu ikke så spændende, men vi får en god snack bestående af nødder og ost, og vi kommer godt i gang med at snakke med Mindy, Amy og Nicole, som er på en treugers Chile-tur; Amy og Nicole er i øvrigt søstre. 

Næste stop er hos Bodegas RE, hvor vi kortvarigt venter på et andet mindre selskab, hvorefter vi kommer på en guidet rundvisning i deres produktion. Det er ikke det hele, der er lige interessant, men det er meget fint, at vi ikke kun skal smage på vinene, men også se lidt; de har bl.a. nogle imponerende store vintønder, og de producerer også forskellige former for likør. Derefter er det tid til at smage på endnu to rødvine og to hvidvine, hvoraf især to af dem er virkelig gode, så vi køber to flasker rødvin og to flasker hvidvin med hjem. De fleste af deres vine er i øvrigt en blanding af flere druer, så de har givet dem nogle lidt sjove navne. Eksempelvis har blandingen Chardonnay og Pinot Noir fået navnet Chardonnoir. 

Casas del BosqueDet er nu tid til et besøg på Casas del Bosque, og her får vi dagens bedste vine. Pigen, der præsenterer vinene, er også rigtig charmerende og ved en masse om vin, så det er en god oplevelse. Vi køber to flasker hvidvin og en enkelt flaske rødvin – den er lidt dyr – og derudover køber vi et dekanteringsaggregat, som kan monteres på vinflasken, hvormed man kan dekantere et enkelt glas ad gangen. Det må være den perfekte souvenir fra Chile. Derefter er der frokost for egen regning i restauranten ude på terrassen, hvor vi får virkelig lækker mad og et enkelt glas rødvin. Vi må desværre ikke sidde sammen med Mindy, Amy og Nicole, da selskaberne er delt op grundet corona – vi hygger os eller mere og mere i hinandens selskab. Efter frokosten går vi en tur rundt i området, hvor man kan se en del af vinmarkerne.

Sidste stop er valgfrit og for egen regning, men vi er alle enige om, at det vil vi gerne. Vingården hedder Casa Valle Viñamar, og her sidder vi på terrassen og deler en flaske bobler og har det rigtig hyggeligt. Det er nu tid til hjemturen, og det er vist godt, at vi ikke skal have mere vin; den står da også på cola, da vi når til aftensmaden. Vi har haft en rigtig dejlig dag sammen med de andre, og efter Mindy, Amy og Nicole har besøgt både det nordlige og det sydlige Chile, mødes vi til frokost i Santiago, inden de tager hjem til USA.

Det eneste negative ved turen er, da Mindy på vej hjem spørger ind til Pinochet, og vores guide fortæller en lidt anden historie om den periode, end vi ellers har hørt. Han mener bl.a., at folk i dag savner den tid. Det bliver Jens Peter noget irriteret over at skulle høre på.