Martina Fondues
Martina Fondues ligger på Agüero lige rundt om hjørnet og bliver med tiden et af vores stamsteder. Første gang vi kommer, får vi dog deres ostefondue, og den er vi ikke helt vild med, så der går lidt tid, inden vi kommer tilbage. Osten er i og for sig fin nok, men de ting, der skal dyppes i osten, er lidt for kedelige. De får imidlertid en chance til, og de har også andre retter, som er udmærkede, og deres dessert affogato bliver hurtigt en tradition; vaniljeis med kaffe og whisky.
Det er i forbindelse med VM i fodbold, hvor de har en tv-skærm udenfor, at vi for alvor begynder at besøge dem, og her får vi enten en tallerken med ost, skinke og oliven eller bare en sandwich. Det er også her, vi finder ud af, at de har en rigtig god rosévin, Santa Julia fra Mendoza. Hanne bliver hurtigt kendt som Ana, da det er nemmere, når vi skal bestille bord, og vi finder ud af, at vores yndlingstjener hedder Diego. Han taler desværre meget lidt engelsk, og vi har lidt svært ved at forstå, hvad han siger på spansk – han siger ellers altid rigtig meget. Tjeneren Carla snakker også altid frygtelig meget og ikke mindst hurtigt, også på spansk. Efter vores besøg i forbindelse med fodbold får vi gangen efter foræret en affogato af ejeren, så vi er da blevet lagt mærke til.
Da vi har vores sidste middag hos Martina, og vi fortæller, at vi rejser ugen efter, fortæller Diego, at han har fået nyt arbejde og heller ikke har mange dage tilbage. Vi har ikke set Carla siden før jul og spørger efter hende, og han kan fortælle, at hun også er startet et nyt sted. Så det er måske meget godt, at vi skal rejse.