Paradiso Bakehouse
Paradiso er en bager og café, som ligger på Arenales, tæt på Plaza de Armas, og her går vi ind den første morgen for at spise brunch og for at tjekke deres brød, som på billederne ser ret lækkert ud. Vi finder ikke noget bedre brød i byen, så vi går herind et par gange om ugen for at købe brød til morgenmad, selvom det indimellem giver lidt udfordringer. Da vi har gået forgæves et par gange, giver Jens Peter dem en dårlig anmeldelse på Google, hvad der får ejeren til at kontakte ham, næste gang han kommer. Hun forklarer, at dejen altid skal hæve 24 timer, og eftersom der er lukket om søndagen, er der derfor aldrig brød om mandagen, da hun jo også har brug for at holde fri, som hun siger. Der er ret mange helligdage i Sucre, mens vi er her, så vi skal altid huske, at det betyder to dage uden brød. Hvis der eksempelvis er helligdag en tirsdag, så er der i den uge kun brød torsdag, fredag og lørdag, hvilket gør det lidt besværligt. På et tidspunkt er der en hel uge uden brød, da ejeren skal besøge sin mor i en anden by.
Vi kommer her alligevel en del, og vi ender oftest med en varm latte til Jens Peter, en kold latte til Hanne og en lun kanelsnegl til hver. De har i øvrigt siesta hver dag fra kl. 12.30 til kl. 15.00, hvilket vi også lige skal huske, og så kan man kun betale kontant. Kaffen og kagerne er gode, lokalet er nyt og pænt, og hende, der ekspederer, er i og for sig sød nok, tror vi, men hun er meget introvert og har altid mundbind på, så vi får ikke rigtig noget forhold til hende. Den sidste gang, vi er der, får vi en cookie hver som afskedsgave.