Restauranterne, caféerne og barerne
De fleste af byens restauranter er placeret langs floden på Oxford Terrace, i den lille gade New Regent Street, i Riverside Market og i Little High Eatery, men vi finder nu også restauranter andre steder i byen. Generelt er maden af rigtig god kvalitet, og de fleste retter er hele retter, hvor kokken har udvalgt tilbehøret. På de fleste menukort finder man dagens fisk, steak, lam og vildt, og man kan altid få en rigtig god newzealandsk hvidvin, mens det kniber lidt mere med at finde en god rødvin. En shiraz fra Hawke’s Bay på Nordøen er dog oftest god, og de australske rødvine er også altid gode.
Der er mange hyggelige caféer i byen, men vi synes, det er irriterende, at de fleste lukker kl. 15.00, og at mange har lukket i weekenden. Vi får at vide, at newzealænderne simpelthen ikke har tradition for at drikke kaffe om eftermiddagen, og at de typisk bruger caféerne som morgenmads- og frokoststed, så de har et pænt udvalg af sandwich og engelske pies. Af samme grund er udvalget af kager ikke særlig stort, men man kan de fleste steder få croissanter og lune scones.
Der er mange hyggelige bryggerier i byen med masser af haner og et stort udvalg af både sour og stout, og vi synes, at den bedste stout er Cassels Milk Stout. Cassels Brewing Company er et lokalt bryggeri, som blev grundlagt i Christchurch i 2009.
Vi bliver alle steder tilbudt postevand, når vi kommer, og der er intet sted nogen forventning om, at man skal købe yderligere drikkevarer, hvilket er meget positivt. Selv i biograferne står der en kande vand, så man har mulighed for at tage et glas med ind i salen.
Vi bliver alle steder taget rigtig godt imod, og folk vil gerne snakke, også selvom de har travlt. Det gælder alle steder, også i butikkerne, og vi nyder, at vi på engelsk kan føre en ordentlig samtale efter flere år med mangelfuldt spansk og senest fransk. Prisniveauet er højere end i Sydamerika, men noget lavere end på Tahiti, så for os føles det pludselig ikke så dyrt at spise ude.