Restauranterne, caféerne og barerne
Inden vi kommer til Peru, har alle fortalt os, at vi skal glæde os, for de har det mest fantastiske køkken i Sydamerika; det er nu ikke helt vores oplevelse. Vi ved, at der er flere berømte restauranter i Lima, som nok har været med til at give Peru dette ry, men de er vist ikke nået til Arequipa. Byen er ganske vist kendt for deres frokostrestauranter picanterías, men som navnet antyder, må vi fravælge dem, da de ikke har meget mad, som Hanne kan tåle; en anden delikatesse er fyldte peberfrugter, som vi af samme grund fravælger.
Vi finder hyggelige og gode steder, men udvalget er ikke så stort, som vi havde forventet. Vi smager alpakakød, som er meget velsmagende, men får aldrig smagt marsvin, da der er ret delte meninger om, hvor godt det smager. Arequipas helt store specialitet er queso helado, som sælges over hele byen. Det er en is, som trods navnet ikke indeholder ost, men vanille, kanel og kokos; den er virkelig lækker. Vi får en ret god peruviansk rødvin, Intipalka fra Valle del Sol, og Peru er som Chile kendt for sin pisco sour. Jens Peter foretrækker den fra Chile, men Hanne synes nu, den peruvianske er fin, selv om den er lidt stærkere.
Vi bruger tid på at finde nogle hyggelige lokale steder i Yanahuara, da vi ikke altid har lyst til at gå ind til centrum, når vi skal have noget at spise, og det lykkes efter lidt tid.