Denmark House
Denmark House, der ligger i Little Bourke Street, er en dansk klub i Melbourne, som blev grundlagt i 1889, og hvor det efter et stykke tid blev besluttet, at kun danske statsborgere kunne blive medlem og dermed deltage i de forskellige arrangementer, bl.a. fejring af de danske kongeliges fødselsdag. Man behøver dog ikke at være medlem for at besøge deres restaurant, som serverer dansk mad.
Restauranten har desværre sommerferielukket, da vi kommer, men vi kan da heldigvis nå et besøg, inden vi rejser, da de åbner igen den 1. februar. Fredag den 2. februar mødes vi om aftenen med Hamish og Nadine i restauranten til afskedsmiddag. Vi starter med lidt forskelligt smørrebrød, som vi deler, bl.a. frikadeller, som Hamish tydeligt husker fra sin barndom. De er heldigvis rigtig gode. Derefter vælger vi alle fire stegt flæsk med persillesovs, som dog viser sig at være flæskesteg, men det smager heldigvis rigtig godt. Vi får et par gode øl til, bl.a. en stout fra Amager Bryghus, og slutter middagen af med kransekage.
Mandag den 5. februar vender vi alene tilbage til frokost, hvor udvalget af smørrebrød er større. Hanne starter med en sildemad og Jens Peter med et stykke med fiskefilet, og derefter får vi begge et stykke med frikadelle og et stykke med flæskesteg. Vi får den gode stout fra Amager Bryghus til. Især Hanne nyder at få smørrebrød med en god sild og næsten rigtigt rugbrød, da det er noget, hun har savnet de sidste fire år.